Wat leer ik op les?


Je leert natuurlijk de klarinet bespelen! De techniek en de beheersing ervan. Ieder op zijn eigen tempo en niveau. Naast de basis oefeningen zoeken we muziek die bij jou past en jou aanspreekt.

Maar de lessen zijn breder. Ook komt de algemene muzikale ontwikkeling aan bod, ritme-, gehoors training en muziektheorie.

Spelen vanuit je eigen bron!

Maar vooral wil ik je helpen te leren spelen vanuit je hart, je gevoel. Om je in te leven in de muziek en het stimuleren van je fantasie en je creatieve vermogens.

Hoe is het bijvoorbeeld om te spelen vanuit de elementen aarde, water, lucht en vuur? Of vanuit verschillende emoties, sfeer en natuurbeelden?

Muziek van blad lezen is een grote hulp om je instrument te leren bespelen. Zo kun je gauw kennis maken met nieuwe muziek, maar minstens zo belangrijk is het kunnen spelen vanuit je zelf. Je eigen bron en scheppingskracht!


Zelf liedjes maken!

Vanuit het spelen 'op gehoor' en improvisatie, kun je ook je eigen liedjes schrijven en deze leren op te schrijven! Daarmee leer je de muziek op een geheel nieuwe creatieve wijze kennen!

Samen spelen!

Niet ontbreken mag natuurlijk het samenspelen! Je kunt al snel met je docent aan de piano, of met andere leerlingen samen spelen. Of speel mee in het indigo klarinet ensemble!
Een of twee keer per jaar is er een leuke voorspeelavond waarin we een presentatie geven van onze vorderingen!